Mời thầy cô cùng các em học viên tìm hiểu thêm Bộ 3 Đề kiểm soát 1 huyết lớp 8 môn giờ Anh bao gồm đáp án gồm bên trên mctq.vn. Đề kiểm tra 1 máu môn giờ Anh 8 bắt đầu này có thể được dùng làm đề khám nghiệm 1 ngày tiết, đề thi vào cuối kỳ, đề điều tra quality đầu năm môn Tiếng Anh lớp 8. Dường như, thầy cô cùng những em học viên còn hoàn toàn có thể xem thêm các tư liệu Tiếng Anh lớp 8 không giống bên trên mctq.vn.

Bạn đang xem: Đề kiểm tra 1 tiết tiếng anh 8 lần 1


Đề soát sổ 1 máu môn giờ Anh lần 1 học tập kì 1 lớp 8 có đáp án sau đây gồm nhiều dạng bài tập trắc nghiệm giờ đồng hồ Anh 8 không giống nhau hay lộ diện vào đề thi môn tiếng Anh thừa nhận như: Tìm trường đoản cú tất cả phần gạch ốp chân phân phát âm khác; Chọn lời giải đúng; Chia động tự trong ngoặc; Đọc đoạn văn tìm kiếm ban bố đúng sai; Viết lại câu giờ đồng hồ Anh,... giúp những em học sinh lớp 8 tập luyện khả năng làm bài thi tác dụng.


I. Đề bình chọn 1 ngày tiết giờ đồng hồ Anh tất cả giải đáp lần 1

Choose the word which has a different bao tay pattern from the other three in each question.

1. A. speciality B. activity C. satisfactory D. creativity

2. A. Internet B. cultural C. socialise D. communicate

3. A. generous B. electrical C. appliance D. nomadic

4. A. disturb B. local C. pasture D. grassland

Choose the most suitable answer.

1. The Tay is _________ second largest ethnic group in Vietphái nam.

A. a

B. an

C. the

D. 0

2. Harvesting the rice is much ……………………. than drying the rice.

A. more harder

B. more hardly

C. hardlier

D. harder

3. ……………… is the most important festival in Vietnam?

A. Which

B. What

C. When

D. Where

4. Amuốn the __________, the Tay people have the largest population.

A. groups

B. majorities

C. ethnic minorities

D. ethnic cultures

5. __________ can make you relaxed. You enjoy them in your không lấy phí time.

A. Sports

B. Leisure activities

C. Riding a horse


D. Flying a kite

6. I love sầu __________ with my best friover Susan during the weekkết thúc. We go window-shopping or to the cinema.

A. chatting

B. studying

C. visiting

D. hanging out

Choose the word or the phrase( A, B,C or D) that are not correct.

1. Going fishing (A) alone is (B) one of my Dad’s (C) favorite leisure activity D).

2. She sings (A) that tuy nhiên much (B) more better (C) than I do (D).

3. It is important for (A) parents khổng lồ teach (B) their children how using (C) social media wisely(D).

Rearrange the words/ phrases given to lớn make complete sentences.

1. Teenagers/ on/ Nowadays/ more/ past/ rely/ the/ than/ technology/ in/.

2. minorities/ still/ traditional/ Some/ life/ in/ ways/ mountains/ their/ the/ keep/ of/.

3. all/ a Computer/ problems/ Sitting/ in front of/ health/ day/ cause/ can/.

ĐÁPhường ÁN

Choose the word which has a different bức xúc pattern from the other three in each question.

1 - B; 2 - D; 3 - A; 4 - A;

Choose the most suitable answer.

1 - C; 2 - D; 3 - B; 4 - C; 5 - B; 6 - D;

Choose the word or the phrase( A, B,C or D) that are not correct.

1 - D; 2 - C; 3 - C;

Rearrange the words/ phrases given khổng lồ make complete sentences.

1 - Nowadays teenagers rely on giải pháp công nghệ more than in the past.


2 - Some minorities in the mountains still keep their traditional ways of life.

3 - Sitting in front of a computer all day can cause health problems.

II. Đề kiểm soát 1 ngày tiết giờ đồng hồ anh lớp 8 lần 1 tất cả đáp án

Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the other three in each question.

1. A. ancestorB. diverseC. ethnicD. heritage
2. A. huntB. customC. multiculturalD. unique
3. A. shawlB. gatherC. addD. match

Choose the word which has a different găng pattern from the other three in each question.

1. A. minorityB. majorityC. diversityD. curious
2. A. costumeB. recogniseC. significantD. terraced

Choose the word or phrase that best completes each sentence below.

1. A boy is ___________ the buffalo in the rice field.

A. playing

B. fighting

C. herding

D. running

2. There are not many high buildings khổng lồ block ____________ in our village.

A. view

B. a view

C. some views

D. the view

3. Terraced fields are often found in ___________ area.

A. mountain

B. mountainous

C. mountaineer

D. mountainful

4. Vietnam is a country of great ____________ with 54 ethnic groups.

A. diversity

B. diversed

C. diverse

D. diversion

5. For Vietnamese people living in the countryside, rice is the main ___________ crops.

A. agriculture

B. agricultural

C. agribusiness

D. agricultures

6. Important decisions of the whole tribal group are often made in the _______ house.

A.communal

B. communication

C. communicate

D. common

7. Many Vietnamese ethnic minority students are studying at ___________ schools.


A. private

B. international

C. national

D. boarding

8. During Tet holiday, many _________ festivals are held among muốn different ethnic groups in Vietnam giới.

A. religion

B. religiousity

C. religious

D. religiously

9. Vietnamese government have sầu made great effort khổng lồ __________ traditional cultural indentifies of each minority group.

A. change

B. preserve

C. collect

D. store

10. The Cđê mê has a __________ of wet rice cultivation.

A. tradition

B. traditional

C. traditionally

D. traditioned

Choose the word or phrase that is CLOSEST in meaning khổng lồ the underlined part in each of the following sentences.

1. It is risky to travel across the mountain at night.

A. safe

B. unsafe

C. convenient

D. inconvenient

2. Nam would like to lớn find out more about the customs và traditions of Tay people.

A. to see

B. lớn look for

C. khổng lồ learn

D. khổng lồ watch

3. Ancestor worshipping plays a significant role in Vietnames culture.

A. important

B. unimportant

C. minor

D. active

Choose the word or phrase that is OPPOSITE in meaning to the underlined part in each of the following sentences.

1. The majority of The Viet live along the Red River & The Mekong Delta.

A. a half

B. all

C. minority

D. none

2. Gong is considered a unique musical instrument of Tay Nguyen people.

A. rare

B. special

C. typical

D. common

Read the following passage và choose the option (A, B, C or D) that best answers each of the questions below.

Bamboo is engraved in Vietnamese culture & daily life, providing protection, & representing resiliency. Bamboo can be manipulated in any shape or size to assist in the simplest or most complex of functions. Here in Vietphái nam, and especially in the countryside, bamboo is used for everything- from chopsticks, khổng lồ chairs, to agricultural tools, to roofs, khổng lồ instruments & khổng lồ trang chính decorations.

Bamboo is embedded even in Vietnamese dance culture! A series of bamboo sticks are set up in a line, with people holding them in place on either side. Dancers move in & out of the sticks, trying to time their nhảy so as not lớn get caught between the bamboo sticks. Performers typically dance hvà in hand, slowly making their way sideways along the bamboo line & even the best of dancers always tend to get stuông chồng a few times, resulting in bunches of giggles and loads of smiles.


(Source: Adapted from We Have Kids)

1. What is the main idea of the passage?

A. Bamboo dance is part of Vietnamese traditional art.

B. Bamboo is a part of Vietnam culture and daily life.

C. Bamboo dance is very easy lớn learn.

D. It is fun khổng lồ bởi bamboo dance.

2. What is NOT MENTIONED as a function of bamboo?

A. Making chopsticks

B. Making agriculture tools

C. Making bowls

D. Making roofs

3. According khổng lồ the passage, khổng lồ perkhung the bamboo dance, dancers should

A. try not khổng lồ get caught by the bamboo sticks.

B. move in và out of the bamboo sticks quickly.

C. Both A & B are correct.

D. Both A and B are incorrect.

4. Which sentence is NOT TRUE according khổng lồ the passage?

A. We can make many things from bamboo.

B. Bamboo dancers use their hands on the floor lớn dance.

C. The best bamboo dancers can still get stuchồng a few times.

D. Bamboo appears a lot in Vietphái nam daily life.

5. Which explanation has the closest meaning khổng lồ the word “hand in hand” in the passage?

A. Holding each other’s hand

B. Clapping each other’s hand

C. Shaking each other’s hand

D. Waving each other’s hand

ĐÁP ÁN

Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the other three in each question.

1 - B; 2 - D; 3 - A;

Choose the word which has a different bức xúc pattern from the other three in each question.

1 - D; 2 - C;

Choose the word or phrase that best completes each sentence below.

1 - C; 2 - D; 3 - B; 4 - A; 5 - B;

6 - A; 7 - D; 8 - C; 9 - B; 10 - A;

Choose the word or phrase that is CLOSEST in meaning to lớn the underlined part in each of the following sentences.

1 - B; 2 - C; 3 - A;

Choose the word or phrase that is OPPOSITE in meaning to the underlined part in each of the following sentences.

1 - C; 2 - D;

Read the following passage and choose the option (A, B, C or D) that best answers each of the questions below.

1 - B; 2 - C; 3 - C; 4 - B; 5 - A;

III. Đề chất vấn 1 tiết Tiếng Anh 8 lần 1 học tập kì 1

A. PHONETICS: (1p)

1. A. children B. chicken C. chair D. character

2. A. curly B. shy C. fly D. sky

3. A. joke B. local C. blond D. sociable

4. A. fourteen B. volunteer C. seem D. free

B. LANGUAGE FOCUS: (3ps)

I. Choose A, B, C, D for each gap in the following sentence. (2ps)

1. "Would you_________ to lớn go to lớn the movies with me?" – "I"d love sầu lớn."

A. lượt thích B. want C. love sầu D. mind

2. He is not ____________ get married.

A. enough old to lớn B. enough old for C. old enough lớn D. old enough for

3. Her mother ____________this city two years ago.

A. left B. leaves C. is leaving D. will leave

4. Alexander Graham Bell was born __________ March 3, 1847.

A. in B. on C. at D. during


5. Don"t come in. Please wait _________ for your turn.

A. inside B. downstairs C. outside D. upstairs

6. The children are old enough khổng lồ look after __________.

A. themselves B. ourselves C. herself D. for themselves

7. We ought __________ the wardrobe in the corner opposite the bed.

A. put B. putting C. to lớn put D. puts

8. The calendar is ________ the cloông xã, _________ the picture & the lamp.

A. on/next lớn B. under/between C. behind/between D. above/on

II. Supply the correct form of the verbs in the blanket. (1p)

1. We usually (go) ___________ to lớn the library three times a week, but last week we (go) __________ twice.

2. Nga and Hoa (see) __________________ a movie tonight.

3. Sue can (speak) _______________ Vietnamese very well.

C. READING: (2ps)

I. Read the text & tick in the true/ false column: (1p)

Do you have sầu any cthảm bại friends? I have two cthua thảm friends, Hanh and Mai. We are in the same class. We are also neighbors. Hanh is a beautiful girl with big blaông chồng eyes & an oval rosy face. She is an intelligent student who is always at the top of the class. She likes reading, and she often goes to lớn the library whenever she has miễn phí time. Mai isn"t as beautiful as Hanh, but she has a lovely smile & looks very healthy. Mai is very sporty. She is a volleyball star of our school. She is very sociable and has a good sense of humor. I love both of my friends and I always hope our friendship will never die.

Statements

True

False

1. The writer has two cthua friends.

2. They are in the same class.

3. Mai likes reading.

4. Hanh likes sports.

II. Read the text and answer the questions: (1p)

1. What does Hanh look like?

→ ...........................................................................................

2. Is she intelligent?

→ ...........................................................................................

3. What does Mai look like?

→ ...........................................................................................

4. Is she shy?

→ ...........................................................................................

D. WRITING: (4 ps)

I. Complete each sentence so it means the same as the sentence above sầu. (2ps)

1. Peter is too young khổng lồ see the horror film.

→ Peter is not old ...................................................................................

2. Hoa is older than Nien.

→ Nien is ...............................................................................................

3. The cát is on the gas stove sầu.

→ The gas stove is ..................................................................................

4. Her hair is long và blaông chồng.

→ She has ...............................................................................................

II. Put the words or phrase in correct order khổng lồ make sentences. (2ps)

1. enough/ Jane/ strong/ the box./ to/ is/ lift

→ .................................................................................................................

2. you/ going to/ are/ What/ do/ next weekend?

→ .................................................................................................................

3. is/ Mai./ beautiful/ more/ Hanh/ than

→ .................................................................................................................


4. awful/ an/ What/ house!

→ ................................................................................................................

Đáp án Đề chất vấn 1 huyết lớp 8 môn giờ đồng hồ Anh

A. PHONETICS: (1p)

1. children B. chicken C. chair D. character

2. A. curly B. shy C. fly D. sky

3. A. joke B. local C. blond D. sociable

4. A. fourteen B. volunteer C. seem D. free

B. LANGUAGE FOCUS: (3ps)

I. Choose A, B, C, D for each gap in the following sentence. (2ps)

1. “Would you_________ to lớn go to the movies with me?” – “I’d love lớn.”

A. like B. want C. love D. mind

2. He is not ____________ get married.

A. enough old to B. enough old for

C. old enough to D. old enough for

3. Her mother ____________this đô thị two years ago.

A. left B. leaves C. is leaving D. will leave

4. Alexander Građắm đuối Bell was born __________ March 3, 1847.

A. in B. on C. at D. during

5. Don’t come in. Please wait _________ for your turn.

A. inside B. downstairs C. outside D. upstairs

6. The children are old enough lớn look after __________.

A. themselves B. ourselves

C. herself D. for themselves

7. We ought __________ the wardrobe in the corner opposite the bed.

A. put B. putting C. to lớn put D. puts

8. The calendar is ________ the cloông chồng, _________ the picture & the lamp.

A. on/ next khổng lồ B. under/ between

C. behind/ between D. above/ on

II. Supply the correct khung of the verbs in the blanket. (1p)

1. We usually (go) ___ go ________ lớn the library three times a week, but last week we (go) __went________ twice.

2. Nga and Hoa (see) __will see/ are going to see_____ a movie tonight.

3. Sue can (speak) ____ speak _____ Vietnamese very well.

C. READING: (2ps)

I. Read the text and tichồng in the true/ false column: (1p)

Do you have sầu any cchiến bại friends? I have two cthua trận friends, Hanh & Mai. We are in the same class. We are also neighbors. Hanh is a beautiful girl with big blaông chồng eyes & an oval rosy face. She is an intelligent student who is always at the top of the class. She likes reading, và she often goes khổng lồ the library whenever she has không tính tiền time. Mai isn’t as beautiful as Hanh, but she has a lovely smile and looks very healthy. Mai is very sporty. She is a volleyball star of our school. She is very sociable và has a good sense of humor. I love both of my friends và I always hope our friendship will never die.

Statements

True

False

1. The writer has two cthua trận friends.

2. They are in the same class.

3. Mai likes reading.

4. Hanh likes sports.

II. Read the text và answer the questions: (1p)

1. What does Hanh look like?

→ She is a beautiful girl with big black eyes & an oval rosy face.

2. Is she intelligent?

→ Yes, she is.

3. What does Mai look like?

→ She has a lovely smile và looks very healthy.

4. Is she shy?

→ No, she isn’t.

D. WRITING: (4 ps)

I. Complete each sentence so it means the same as the sentence above sầu. (2ps)

1. Peter is too young khổng lồ see the horror film.

→ Peter is not old enough to see the horror film.

2. Hoa is older than Nien.

→ Nien is younger than Hoa.

3. The mèo is on the gas stove sầu.

→ The gas stove sầu is under the cat.

4. Her hair is long và blaông xã.

→ She has long black hair.

II. Put the words or phrase in correct order lớn make sentences. (2ps)

1. enough/ Jane/ strong/ the box./ to/ is/ lift

→ Jane is svào enough khổng lồ lift the box.

2. you/ going to/ are/ What/ do/ next weekend?

→ What are you going to do next weekend?

3. is/ Mai./ beautiful/ more/ Hanh/ than

→ Hanh is more beautiful than Mai.

4. awful/ an/ What/ house!

→ What an awful house!

Trên đấy là Đề kiểm tra tiếng Anh 8 1 ngày tiết hàng đầu kèm lời giải. Mời bạn đọc tìm hiểu thêm nhiều tư liệu ôn tập Tiếng Anh 8 cả năm khác như: Để học xuất sắc Tiếng Anh 8, Trắc nghiệm trực đường Tiếng Anh 8, Đề thi học kì 1 lớp 8, Đề thi học tập kì 2 lớp 8,.... được update thường xuyên trên mctq.vn.

Xem thêm: Bến Xe Thành Công Lê Hồng Phong, Gửi Hàng Nhà Xe Thành Công


Bên cạnh câu hỏi tác động với mctq.vn qua fanpage mctq.vn, mời độc giả tsay mê gia đội tiếp thu kiến thức giờ đồng hồ Anh lớp 8 tương tự như giờ Anh lớp 6 - 7 - 9 trên group bên trên facebook: Tiếng Anh trung học cơ sở.